Whisky specialist / Storyteller / Keeper of the Quaich

 

 

– Link naar Youtube kanaal van Dennis

– Link naar Facebookpagina van Dennis

– Volg Dennis op Instagram

Certified Scotch Professional

– Complete Agenda van WhiskyWijzer 

 

 

 

Sinds mijn studie Analytische Chemie verslingerd geraakt aan aroma’s en de heerlijke smaken van Lagavulin. Sindsdien als genieter steeds verder gegaan met het verdiepen in dit prachtige product. En dat bleef niet alleen bij Lagavulin! Na verschillende (smaak-)reizen zit mijn voorkeur nog steeds na 25 jaar whisky in de zwaardere hoek. Semi rokerig, veel fruit en een bek vol houtsplinters vind ik nog steeds heerlijk. Niet zo van de finishes; ik hou van een mooie balans in esters, fenolverbindingen, lagering en oxidatie. Maar wel stevig! En cask strength. Water toevoegen is makkelijk, als de whisk(e)y wat te straf is. Onttrekken is een stuk lastiger! Ik heb geen voorkeur voor Schots. Ik neem net zo goed een fijne wereldwhisky in het glas, waarbij ik graag de rye’s aan het doorproeven ben. Wat een mooi product kan dat zijn…


Sinds 1998 steeds professioneler met whisky bezig. Mei 2020 20 jaar voor Johnnie Walker en de Classic Malts exclusief werkzaam. Sinds 2008 WhiskyWijzer gestart samen met Ronald Anneveldt. Honderden proeverijen, trainingen en evenementen begeleid. Mijn liefde voor eten, koken, combineren van smaken en aroma’s heeft me laten specialiseren in sommelierschap met whisky als ingrediënt. Prachtig hoe dat samenkomt.
Dit wordt ondersteund met diverse opleidingen op het gebied van wijn (WSET) en sommelier (CGIO) bij de Echoput in Hoog-Souren. Jarenlang actief geweest als trainer en cateraar op de BBQ (Big Green Egg, Weber, Dutch Troy, Napoleon o.a.). Actief als jurylid op verschillende gastronomische wedstrijdvlakken.
Mijn passie zit in het trainen en techniek. Maar ook de techniek van communicatie in het verlengde wat een opdrachtgever wil. 

 

Contactgegevens:

dennis@whiskywijzer.nl 

Tel: +31 (0)6 5422 8999