de Kaas Koning

 

– Link naar Facebookpagina van Ron

– Volg Ron op Instagram 

– Website: www.reypenaer.nl

– Facebookpagina van Reyenaer

 

In 1979 na mijn studie begon ik te werken als Assistent filiaal manager bij Gall&Gall slijterijen wat toen nog van de firma Bols bv was .Heb daar toen mijn vinologen diploma gehaald in 1980 en in 1981 mijn Slijters vak diploma, ook had ik van 1995 tot 2001 mijn eigen kaas winkels.
Kaas was altijd mijn passie omdat ik als ventje van 15 jaar al melk en kaas rondbracht in Betondorp in Amsterdam Oost, en vanaf 1976 ging ik werken tijdens mijn schooltijd op de Kaas afdeling bij Maxis in Muiden.
Mijn eerste kennismaking met Whisky was in 1976 toen ik voor het eerst een Black Velvet whisky stiekem proefde van mijn Vader. Doordat ik werkte bij Gall&Gall, Wijnpakhuis, Drankehal en Alberto heb ik mijn kennis in Malt Whisky opgebouwd en ben ik ook andere dranken gaan waarderen. zoals Calvados, Armagnac en mooi wijnen vooral uit de Languedoc Zuid Frankrijk (heb ik zelf een aantal jaren geïmporteerd)
Ik werk sinds 2008 als bedrijfsleider en brand ambassadeur van Reypenaer kaas zowel in Amsterdam als ook in het oude Reypenaer Pakhuis uit 1906. .
Het geven van kaas en drank presentaties klassikaal of op grote events vind ik leuk te om te doen.
Mijn Persoonlijke noot/visie is dat het kaas plankje van het verleden( kaas met het glaasje port) moet veranderen naar een kaas beleving zoals Kaas met Whisky, Gin, Rum, Calvados of Koffie maar ook thee. Het kaas plankje van de toekomst moet de gasten van Restaurants, Hotels, cafés en ook bijvoorbeeld Whisky festivals het gevoel geven dat ze worden verrast.

Ron geeft Wekelijks kaas en wijn proeverijen via ZOOM:

Zoom code 701-680-8568 voor deze wekelijkse kaas en wijn proeverijen

Elke Zaterdag: In het Engels om: 13:00 en 18:00. In het Nederlands om 15:00- 16:30 & 18:00.

 

Contactgegevens:

ron@wijngaardkaas.nl

Tel:  +31 (0)6 4238 0336