Whisky specialist / Storyteller / Keeper of the Quaich

 

 

– Link naar Facebookpagina van Ronald

Tomintoul,  FilliersThe GlenAllachie,

    Douglas Laing

    en vele andere mooie whisky’s van:

–  de Monnik Dranken

 

Ik doe niet alleen whisky proeverijen maar ook tastings over rum, jenever, gin, grappa en cognac, eigenlijk alles boven de 35% alcohol.
In 1987 moest ik stage lopen voor mijn toenmalige opleiding, gelukkig in een slijterij. De man die daar de leiding had deed dat met zoveel passie dat ik naast bier en de ApfelKorn, het enige wat ik in die tijd dronk, steeds meer geïnteresseerd raakte in de betere dranken en vooral Single malt whisky. Dankzij zijn enthousiasme heb ik vervolgens zelfs mijn slijters-vakdiploma gehaald en werd ik filiaalhouder van een Covinet winkel in Gaanderen.

Daarna werd ik gevraagd filiaalhouder van een Gall & Gall filiaal in Doetinchem te worden en heb in die periode de cursussen Vinoloog en Liquorist gevolgd en afgerond.

Mijn enthousiasme voor Single Malt Whisky bleef niet onopgemerkt en werd daarom, naast mijn werk als filiaalhouder, door UDV, het huidige Diageo, gerekruteerd om whiskyproeverijen te doen.

Omdat dit een beetje uit de hand begon te lopen heb ik in 2001 besloten zelfstandig te gaan werken onder de naam “The Dram Proeverijen”, daarna ben ik in 2008 samen met Dennis Mulder Whisky Wijzer gestart, het kan vreemd gaan in een whisky carrière. Wat passie allemaal niet kan doen met je. Dit is en blijft ook altijd mijn motto “Follow your Dreams !!”

Contactgegevens:

ronald@whiskywijzer.nl 

Tel: +31  (0)6 1786 0726