Whisky specialist / Storyteller / Keeper of the Quaich

 

 

– Link naar Facebookpagina van Wullie

– Link naar Hielander Festival

– Hielander Restaurant

 

Een geboren en getogen Schot, een beroeps Franse getrainde kok, ooit verzeild geraakt in Amsterdam in de jaren 70 als chef-Kok van en destijds bekende BN’r restaurant. Mijn baas vond dat ik als schot moet veel over whisky weten, dat was wel zo.. het was erg lekker 😉

Ik heb mijzelf in de vervolgende jaren verdiept in het product en in 1989 ben ik samen met mijn Griekse vrouw Gerie mijn eigen Schots Restaurant & Whisky Bar begonnen… HIELANDER in Alkmaar

Eigenlijk met enige trots kan ik zeggen dat ik een van de eerste generatie “Whisky mannen” van Nederland bent. Ik geef nu al meer dan 30 jaar lang whisky proeverijen en tastings met food-pairings in het restaurant of op locatie. Maandelijks wordt in Hielander 6 gangen whisky diners georganiseerde en dagelijks op maat samen gesteld 3, 4, 5 of 6 gangen food pairings. Wij hebben in de restaurant een voorraad van meer dan 2500 open flessen staan.

Over de jaren heb ik stukken geschreven voor oa. Whisky Passion, Whisky etc, Gall & Gall, Uisgebaugh Society en mee gewerkt aan 2 whisky boeken. In 1995 heb ik samen met 3 vrienden de Ben Nevis Whisky Club opgericht in 2020 vierde de club het 25 jaar bestaan. Met ons ruime 150 actieve leden een van s’lands drukste whisky clubs.

Ik ben de Oprichter van het jaarlijkse MEETING OF THE MINDS whisky trade symposium in Glasgow Schotland, en samen met mijn compagnon Ebbo Voorhout de oprichter van de HIELANDER WHISKY FESTIVAL ALKMAAR dat in de 2e week van februari jaarlijks wordt gehouden.

Hielander heeft In 2001 heb ik de Scotch Malt Whisky Society Award voor best whisky bar gekregen, wij zijn ook al 15 jaar geregistreerd op het “Worlds best whisky bar” listings

 

Contactgegevens:

hielander.booking@gmail.com

Tel: +31 (0)72 512 0015

Mobiel +31 (0) 6 51 995 171